Kullanım Kılavuzu

Sıkça Sorulan Sorular

Faturaport, düzenli olarak e-Faturalarınızı ve Ön Muhasebe verilerinizi farklı lokasyonlara bulut üzerinden yedeklenir. Bilgisayarınız, telefonunuz bozulsa dahi verilerinize erişebilirsiniz.

Faturaport efatura ve ön muhasebe işlemleriniz için masaüstü veya laptop bilgisayarınızdan, mobil telefonunuzdan veya tabletten kullanabilirsiniz. 

Faturaport uygulamamızda müşteri talepleri doğrultusunda yeni geliştirilmeler yapılmaktadır. Ön Muhasebe Programı önerilerinizi bize destek bölümünden taleplerinizi bize ulaştırabilirsiniz. 

Faturaport bireysel kullanım için tamamen ücretsiz bir e-fatura programıdır. Ticari kullanım için ise fayda maliyet açısından bakıldığında rakiplerine göre çok avantajlı uygun paket fiyatları ile hizmet vermektedir.

Size kesilen faturaları GİB e-Arşiv bölümünde bulunan Gelen Faturalar sekmesinde görebilirsiniz.

Genel olarak GİB Portal üzerinden indirdiğiniz ZIP fatura dosyasını açıp içerisinde bulunan HTML dosyayı tarayıcınızda görüntüleyebilirsiniz. GİB e-Arşiv menüsünden görüntülemek istediğiniz faturanın üzerine bir defa tıklayıp ilgili e-arşiv faturayı görüntüleyebilir, PDF olarak indirebilir, veya WhatsApp ile paylaşabilir, e-posta olarak müşterinize gönderebilirsiniz. 

GİB e-Arşiv menüsünden PDF oluşturmak istediğiniz faturanın üzerine tıklayıp gelen ekrandan İndir düğmesine tıklayarak e-Arşiv fatura PDF oluşturabilir, yazdırabilir, isterseniz bilgisayarınıza veya telefonunuza e-Arşiv fatura PDF olarak indirebilirsiniz.

Yurtdışına e-Arşiv fatura kesmek için müşteri vergi numarası 2222222222 şeklinde (şahıslar için 11 adet 2, şirketler için 10 adet 2) girilerek kesilebilir. 

GİB e-Arşiv Portala İnteraktiv Vergi Dairesi kullanıcı kodu ve şifresi ile giriş yapabilirsiniz. Eğer bilmiyorsanız veya GİB Portal Kullanıcı kodunuzu unuttuysanız muhasebecinize veya GİB'e müracaat ederek alabilirsiniz. 

Size kesilen e-Arşiv faturaları görmek için GİB e-Arşiv bölümünden içe aktar yaptıktan sonra Gelen Faturalar kısmından görebilirsiniz.

e-Arşiv fatura iptal süresi 7 gündür, bu süre zarfında iptal edilmeyen ve süresi geçen e-Arşiv faturalar için alıcının satıcıya iade faturası düzenlemesi gerekmektedir. 

e-Fatura mükellefi olmayanlara kesilen dijital faturalar e-Arşiv Fatura olarak adlandırılır. e-Faturayı sadece e-Fatura mükelleflerine kesebilirsiniz. Birçok sistem vergi numarasından müşterinizin e-fatura mükellefi olup olmadığını ayırt eder.

Ticari e-Fatura'da gönderdiğiniz fatura için alıcıya kabul veya red etmesi için 7 gün süre tanınınır. Bu süre sonunda fatura otomatik olarak kabul edilmiş sayılır. Hatalı faturalara karşı Ticari Fatura kesmeniz önerilir çünkü müşteriniz faturayı red edebilir.

e-Faturaya geçiş yapmak için İnteraktif Vergi Dairesinden e-Belge başvuru yapmanız gerekmektedir. Sonrasında e-Faturaya geçiş için Özel Entegratör veya GİB'in sağladığı e-Fatura Portal üzerinden e-Faturalarınızı kesebilirsiniz.

e-Fatura iptal işlemi https://portal.efatura.gov.tr/FaturaIptal GİB e-Fatura İptal/İtiraz Portalı üzerinden yapılabilir.

Siparişler bölümünden İlgili Trendyol Siparişinin üzerine bir defa tıklayarak otomatik olarak e-Fatura kesebilirsiniz.

Her e-Fatura oluşturduğunuzda hesabınızdan bir adet kontör kullanılır. Kontörlerinizi e-Fatura kontör satın alma menüsünden alabilirsiniz.

Güncellemeler