Ön Muhasebe Programında Olması Gereken Özellikler

Ön Muhasebe Programında Olması Gereken Özellikler

Ön muhasebe uygulaması olan  Faturaport ile firmanızın alış-satış, gelir-gider ve detaylı cari takibini yapabilir, banka ve kasa raporlarını detaylı olarak görüntüleyebilirsiniz. Mali durumunuza istediğiniz yerde her an kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Ön Muhasebe Programı ile neler yapılabilir?

Müşteri (Cari) Hesap Takibi

Firmanın beraber çalıştığı, alım-satım yaptığı müşterileri takip etmektir. Cari hesap takibinde karşılıklı alışveriş yapılan alıcılar ve satıcılar takip edilir. Alıcı ve satıcı olan kişi veya şirketlerin borç veya alacak durumları takip edilir. Ön muhasebe uygulaması olan Faturaport ile cariler kısmından yeni cari oluşturabilir ve sonrasında detaylı olarak takibini yapabilirsiniz.

Bir ön muhasebe programında olması gereken bir diğer özellik ise gelir-gider ve fatura takibidir. Firmalar için oldukça önemli olan bu süreç Faturaport ile kolay bir şekilde yönetilebilir;

Fatura işlemleri:

Firma bir mal veya hizmetin satışını yaptığı zaman fatura kesimi yapılır. Bir hizmet veya mal karşılığında ise  karşı taraftan fatura alınır. Bu sayede gelir, gider, fatura ve diğer dokümanlar takip edilmiş olur. Eğer bir ön muhasebe uygulaması kullanıyorsanız programa kaydederek takibini sağlayabilirsiniz.

Kasa-banka hesabı takibi:

Firmanın nakit işlemlerini takip ettiği kısım kasa hesabıdır. Firmanın nakit, giriş ve çıkısı olduğu zaman kasa hesabında hareketlilik meydana gelir. Yapılan tahsilat ve ödemeleri takibini yapabilirsiniz. Böylece firmanızın gelir ve gider takibini kontrol edebilirsiniz. Banka hesabı ise firmanızın bankalardaki hesaplarının takip edildiği kısımdır. Banka hesabı kısmından ödemelerinizi kolay ve güvenilir şekilde takip edebilirsiniz.

Yanlış fatura kesmek, hatalı vergi hesaplaması yapmak gibi durumlar şirketi maddi zararlara uğratabilir ve şirkete ceza kesilebilir. Bu tür hataların önüne geçebilmek için Faturaport, tüm mali işlemleriniz için kullanıcı dostu bir ara yüz sunar.

Kullananların memnun kalarak tavsiye ettikleri e-fatura ve ön muhasebe programı olan Faturaport'u deneyin, tüm mali işlemlerinizi kolaylıkla takip edin.

Ön Muhasebe Programı olan Faturaport Uygulaması ile Neler Yapılabilir?

Masaüstü Faturaport e-Fatura portal uygulaması tüm özellikleri Faturaport Mobil uygulamasında bulunmaktadır. Faturaport Mobil ile; 

  • e-Fatura kesebilirsiniz
  • e-Arşiv fatura kesebilirsiniz
  • Borç Alacak takibi yapabilirsiniz. 
  • Trendyol ve Hepsiburada siparişlerinizi çekerek otomatik e-Fatura kesebilirsiniz.
  • Kasa hesaplarınızı takip edebilirsiniz.
  • Gelir-gider takibi yapabilirsiniz.
  • Birçok rapor yazdırabilirsiniz. 
  • Cari hesap ekstresi oluşturabilirsiniz. 
  • Ödeme ve Tahsilat makbuzu oluşturabilirsiniz
  • Mutabakat mektubu oluşturabilir ve e-posta veya WhatsApp ile müşterilerinizle paylaşabilirsiniz. 

Faturaport ile kolayca işlerinizi halledebilmek için hemen tıklayın.

Ön Muhasebe

İlginizi Çekebilir

Ücretsiz Dene!

Faturaport'un tüm özelliklerini ücretsiz deneyebilirsiniz

Ücretsiz Demo