Açık Hesap Nedir ?  

Vadesiz TL hesabınızda yeterli miktarda para olmaması durumunda aynı zamanda herhangi bir acil ihtiyaç durumunda bankalar tarafından tanımlanan limit ölçüsünde çekfatura ve diğer ödemelerinizi yapabileceğiniz vadesiz TL hesabınıza tanımlanan bir tür kredidir

Aynı zamanda açık hesap, ürün veya hizmet satışı sonucunda yapılacak olan tahsilatın başka bir dönemde yapılmasıdır. Yani yapılan satış sonrasında Satıcı, bedelini tahsil etmeden alıcıya, partiler halinde veya doğruca, malları teslim eder . Yapılan teslimatların kaydını düzenli bir şekilde tutar. Belirlenen zaman dilimlerinde alıcıya ödeme talimatında bulunur veya ona bir borç senedi gönderir. 

Kısaca açık hesap müşterinizden bedelini almadan ürün satışı yapmanız veya hizmet vermenizdir. 

 Açık Hesap Avantajları Nelerdir ? 

Açık Hesap birçok avantajı ve dezavantajı bulunmaktadır. Açık hesap avantajlarına bakarsak; elektrik, su ve telefon faturalarını aynı zamanda kira, kredi taksiti gibi düzenli ödeme talimatlarınızı hesabınızda yeterli limit bulunmaması durumunda bile geciktirmeden ödeyerek firmanızı güvence altına alır. Yani Düzenli ödeme talimatı bulunan hesabınızda, yeterli limit bulunması halinde ödemeleriniz gecikmez, zamanında ödenir.  

 Açık Hesap Dezavantajları  Nelerdir? 

Açık hesabın birçok avantajı bulunduğu gibi dezavantajı da bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi ve en risklisi  ürün veya hizmet satışı sonrasında yapılacak olan tahsilatın başka bir zamanda yapılmasıdır. Kısacası Açık hesabın hiçbir güvencesi yoktur. Satış yapılan müşterinin güvenilir olması gereklidir.  Yani açık hesap ile satış yapılırken karşılıklı güven gerekir. 

 Açık Hesap Nasıl Açılır  ? 

Açık hesap açabilmeniz için firmanızın veya sizin anlaşmalı olduğunuz banka ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Her bankanın kendine ait faiz oranları ve şartları bulunmaktadır. 

 Faturaport ile Açık Hesap Nasıl Tutulur  ? 

Faturaport ile açık hesap tutabilmeniz için faturaport hesabınızın olması gereklidir. Hesabınız yoksa buradan kolayca üye olarak yeni faturaport hesabı oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz hesaba tüzel veya şahıs olarak yeni cari kartı ekleyiniz. Şimdi ise eklediğiniz cari kartının detay sayfasına giderek sağ üst köşede bulunan yeni işlemler butonuna tıklıyoruz. Açılan pencereden yeni işlem seçeneğini seçiyoruz. Tekrardan açılan pencereden borçlandır seçeneğine tıklayarak cari kartını borçlandırıyoruz. Aynı zamanda vade tarihini seçerek borçlandırdığımız carinin ödemesi gereken tarihi belirtiyoruz. Borçlandırdığınız cari kartını faturaport üzerinden takip edebilirsiniz.  

Ön Muhasebe